CAMPIONATULUI NATIONAL DE GOALBALL – Etapa I.

In perioada 24-26 mai 2019 s-a desfasurat la Pitesti prima etapa a Campionatului National de Goalball in buna organizare a filialei judetene ANR Arges.

Organizatorul a optat de aceasta data la un superb resort din marginimea Pitestiului ce se afla intr-un peisaj mirific  plin de umbra si verdeata, presupun ca v-ati dat seama ca e vorba de o minune a naturii si anume o padure. Hotelul era prevazut cu o curte interioara unde te desfatau cu mirosul lor ametitor flori de toate neamurile si de nu erai atent cactusi imensi iti lasau ca amintire acele lor. Pentru ca totusi nu e o reclama si suntem totusi la o competitie sportiva nu la un cenaclu de descriere peisagistica voi trece la lucruri mai serioase.

  Participantele de anul acesta la CNG sunt din pacate doar in numar de patru echipe si anume – ANR Arges, ANR Bacau, ANR Cluj si ANR Satu Mare.  In urma sedintei tehnice ce a avut loc dupa cina de vineri s-au hotarat urmatoarele-

Ordinea meciurilor, ora de incepere atat a competitiei cat si a confruntarilor si arbitri celor sase meciuri, aici voi face o paranteza din lipsa arbitrilor de specialitate acest turneu a fost arbitrat de doua persoane si anume Sorin Octavian Lapadatu si Veres Atilla, ambii avand o vasta experienta in domeniul sportului pentru personae cu deficient de vedere.

 Dupa un scurt discurs venit din partea organizatorilor a inceput competitia cu confruntarea dintre argeseni si satmareni, acestia din urma trebuie precizat s-au prezentat la turneu cu doar trei jucatori si anume Vasile Bura, Danut Mondoca si Lucian Moldovan. In acest prim meci au invins gazdele cu 11-5.

 Cel de-al doilea meci a pus fata in fata ANR Cluj si ANR Bacau, acest meci s-a terminat in prima repriza, ardelenii invingand pe moldoveni la o diferenta de zece goluri cu scorul de 14-4. Clujenii au intrat foarte montati in acest meci caci meciul de la Targu Mures din Cupa Romaniei in care moldoveni s-au impus cu o diferenta minima a fost greu de digerat de catre delegatia clujana ce a fost si atunci si acum aceiasi si anume: Viorel Micu, Nicolae Sisiu, Mihai Gheorghe Cabuz, Ioan Ples si Bogdan Cristian Cristea. 

  A urmat meciul dintre ANR Arges si ANR Cluj in care clujeni desi erau la al doilea meci consecutiv au reusit o victorie in doar opt minute cu un scor similar 14-4, argesenii facand unul din cele mai catastrofale inceputuri de partida din istoria echipei ce i-a avut in componenta pe Sorin Giambasu, Dan Dina, Dan Preda, Dan Ghita, Adrian Oprescu si debutantul Victor Tomescu.

Al patrulea meci din turneu a fost confruntarea dintre Bacau si Satu Mare in care moldovenii s-au impus dupa un meci disputat,  cu rasturnari de situatii, cu reveniri de ambele parti la o diferenta de doua goluri cu scorul 12-10.

 Datorita tragerii la sorti atat ANR Cluj cat si ANR Bacau a trebuit sa joace doua meciuri consecutive. In partida cu numarul 5 din competitie bacauani au luptat contra gazdelor si la capatul unui meci frumos in care a stralucit diamantul goalballului bacauan Cosmin Calota inscriind 12 goluri ANR Bacau s-a impus la o diferenta de sase goluri cu un scor de 15-9. Sportivii ce au facut parte din echipa Bacaului au fost revenirea lui Ionut Anton, Maximilian Ciasar, Florin Kovacs, Adrian Ditu si golgheterul competitiei cu 22 de reusite Cosmin Calota.

 Ultimul meci al zilei  a fost duelul ardelean dintre ANR Cluj si ANR Satu Mare in care mai tinerii, mai numerosii si mai valorosii, baietii din Cluj au invins la o diferenta de zece goluri cu un scor in care s-a vazut marile probleme din aparare a ambelor echipe cu un scor fluviu dupa parerea mea si anume 23-13.

 Clasamentul dupa prima etapa este –

Locul I, ANR CLUJ cu 9 puncte.

Locul II ANR BACAU cu 6 puncte.

Locul III ANR ARGES cu 3 puncte.

Locul IV  ANR SATU MARE cu 0 puncte. 

  Urmatoarea etapa se va desfasura la Satu Mare in perioada 19-21 iulie anul curent si cea dea 3-a etapa si ultima va fi in final de octombrie la Bacau, pana atunci vom tine pumnii stransi pentru echipa de tineret a Romaniei la JOCURILE EUROPENE PARALIMPICE DE TINERET FINLANDA 25-30 iunie 2019.